Google Maps este un instrument fascinant atunci când vrei să te teleportezi imediat în altă parte a lumii şi îţi permite să te joci şi să explorezi locuri pe care nu le-ai putea explora niciodată. Există totuşi şi câteva zone pe care lentila de la Google are grijă să le ascundă de ochii curioşilor.

 Instrumentul de explorare permite şi construirea unor potenţiale conspiraţii guvernamentale. De exemplu, Zona 51, deşi poate fi văzută integral prin Google Maps, există teorii care spun că vederea din satelit este doar o imagine a ce vrea statul ca oamenii să vadă, scrie Indy100.

Cu toate că unele dintre cele mai ascunse locaţii de planetă sunt uşor de găsit prin Google Maps, există şi o mulţime de locuri aparent normale, care nu sunt vizibile din satelitul Google.
Un astfel de loc este Helipuerto De Gartagena din Los Dolores, Spania. Potrivit Business Insider UK, nu există nimic în neregulă cu acest loc.
Există totuşi şi locuri cu motive întemeiate pentru a fi ascunse de ochii publicului. De exemplu, sit-ul nuclear Marcoule aflat în apropierea Bagnols-sur-Ceze din Franţa, care a fost construit în 1956 pentru experimente industriale şi militare cu plutoniu. În 2011 aici a avut loc o explozie care a ucis o persoană şi a rănit alte patru.
Un alt loc neobişnuit văzut prin Google Maps se află la 15 kilometri de graniţa dintre Mexic şi Statele Unite, în judeţul Hudspeth, Texas. Aici, Google nu a mai pixelat sau a făcut imaginea neclară ci a distorsionat-o să arate precum o pictură impresionistă.
Nimeni nu a venit cu un motiv concret pentru această abordare, însă unele teorii susţin că imaginile ar putea afişa o rută a traficanţilor de droguri folosită de către cartelurile mexicane.
Un alt loc ciudat este o terasă aparent normală a unei case din Utrecht, Olanda. Pentru curioşi adresa exactă este Oorsprongpark 8 at 3581 ET Utrecht. Casa nu pare să aibă ceva neobişnuit şi poate fi văzută fără probleme cu Google Street View.
Motivele pentru care Google a ales să ascundă unele zone aparent aleatorii e cu atât mai ciudat având în vedere că baze militare şi aerodromuri din întreaga lume sunt vizibile deşi anterior erau cenzurate.