Un sat izolat din China a devenit o importantă atracţie turistică. Situat pe vârful unei stânci, la 1700  de metri altitudine, acesta a fost aproape rupt de lume pentru mai bine de 600 de ani.

Satul Guoliang, din provincia Henan, a ajuns dintr-o localitate izolată o atracţie turistică, după ce mass-media din China şi-a îndreptat atenţia către comunitatea retrasă, spre spectaculosul tunel de 1240 de metri sculptat de localnici în munte şi incredibilele peisaje din zonă.
Satul Guoliang, din provincia Henan

Cocoţat pe o stâncă din centrul Chinei, satul este conectat la lumea civilizată printr-un tunel săpat în piatră, care a fost făcut de 13 bărbaţi, între anii 1960 şi 1970. Aceştia au sculptat manual tunelul, care are aproximativ 4 metri înălţime şi 5 lăţime.

Satul Guoliang, din provincia Henan

Situat în Munţii Taihang, satul este ”casa” unui mic grup de fermieri, de peste şase secole. Din dorinţa de a-şi îmbunătăţi condiţiile de viaţă, aceştia au decis să sape un tunel în stâncă, în anii 1960.

Shen Mingxin, capul satului, la acel moment, a vândut capre şi plante aromatice, pentru a cumpăra ciocane şi unelte de oţel, necesare muncii grele pentru realizarea tunelului.

Guoliang a rămas în mare parte necunoscut, până de curând, când presa internaţională l-a descoperit.

Satul Guoliang, din provincia Henan

Este una dintre mai izolate comunităţi din China: în sat locuiesc doar 83 de familii, populaţia totală fiind de 329 de locuitori.

Numit „Coridorul stâncos”, tunelul a fost făcut cu ajutorul a 4.000 de ciocane, fiind scoasă o cantitate de 12 tone de piatră.

Satul Guoliang, din provincia Henan

Într-un raport din 2015, reiese că sute de oameni din China au parcurs tunelul, în dorinţa de a vedea Guoliang, care a fost numit „cel mai periculos drum din China”. Acesta are 35 de „ferestre’” care au fost create iniţial pentru a scoate resturile de rocă, pentru lumină şi aer, dar acestea sunt folosite acum de turişti ca să se bucure de peisaje.