Notele acordate la fiecare categorie se însumează, fiecare ţară primind un scor general cuprins între 1 şi 7. Deşi nicio ţară nu a obţinut maximul posibil, există câteva care au un scot ce depăşeşte pragul de 5.

Podiumul este ocupat de destinaţii europene, în timp ce o zonă turistică populară în Asia s-a clasat pe locul patru, potrivit Business Insider.

1. Spania – 5.43

Situată în sud-vestul Europei, Spania are porţiuni lungi de coastă şi oraşe pitoreşti, în care înfloresc hub-uri de cultură şi istorie.

2. Franţa – 5.32

Ţara vest-europeană este cunoscută ca un centru global de artă, ştiinţă şi filosofie care atrage mai mulţi turişti decât orice altă ţară din lume. Capitala sa, Parisul, este al cincilea cel mai vizitat oraş din lume. Cu toate acestea evenimentele din ultima vreme a mai scăzut rating-ul de securitate al țării.

3. Germania – 5.28

Situată în Europa central-vestică, Germania este a şaptea cea mai vizitată ţară din lume, iar capitala sa, Berlin, al treilea cel mai atrăgător oraş pentru turişti. Cele mai vizitate obiective includ Castelul Heidelberg, Bundestag-ul din Berlin şi Castelul Neuschwanstein din Bavaria.

4. Japonia – 5.26

Popularitatea Japoniei printre iubitorii de călătorii continuă să crească, în 2016 fiind vizitată de peste 24 de milioane de persoane. În Japonia sunt peste 20 de situri de patrimoniu mondial, inclusiv monumentele antice de la Kyoto şi Castelul Himeji.

5. Marea Britanie – 5.20

Turismul joacă un rol important în economia Regatului Unit, generând 9% din PIB-ul ţării şi aproape 10% din locurile de muncă. Capitala engleză, Londra, este cele mai vizitat oraş din lume.

6. Statele Unite ale Americii – 5.12

SUA atrage al doilea cel mai mare număr de turişti după Franţa, iar oamenii sunt atraşi în principal de minunile naturale precum Marele Canion şi Yellowstone, dar şi de oraşele vibrante – Chicago, New York şi San Francisco.

7. Australia – 5.10

Vizitatorii aleg Australia pentru clima temperată, gama foarte mare de resurse naturale şi pentru frumuseţea oraşelor. Locurile populare includ Marea Barieră de Corali, Insula Kangaroo şi oraşele Melbourne şi Perth.

8. Italia – 4.99

Cu peste 50 de milioane de turişti care îi trec pragul anual, Italia este a cincea cea mai vizitată ţară din lume, generând peste 150 de miliarde de dolari în fiecare an. Oamenii aleg să viziteze Italia pentru artă, bucătărie, istorie şi cultură, precum şi pentru plajele minunate.

9. Canada – 4.97

Ţara nord-americană este a doua cea mai mare din lume şi se mândreşte cu o gamă diversă de peisaje, climate şi culturi. Mulţi vizitatori se înghesuie în cele trei mari oraşe – Toronto, Montreal şi Vancouver.

10. Elveţia – 4.94

Industria turismului este una importantă pentru economia Elveţiei, în special regiunile alpine mai puţin dezvoltate. O mare parte din sectorul turistic al ţării se bazează pe activităţi de agrement – schi şi drumeţii.