Proiectul are ca scop încurajarea deplasării cetăţenilor pe bicicletă; închirierea bicicletelor de către diferite organizaţii care derulează proiecte de mediu, de ecologizare a unor zone; organizarea de competiţii cu teme de mediu, de artă fotografică, training cu elevi; facilitarea vizitării pe bicicletă a operelor lui Brâncuşi, neexistând parcări pentru autovehicule în locaţiile în care sunt amplasate operele; organizarea de excursii pe diferite trasee din împrejurimile municipiului Târgu- Jiu; dar şi folosirea unui brand naţional de biciclete – Pegas.
Două staţii se vor monta în benzinăriile PETROM, una fiind situată în imediata apropierea a Centrului comercial Shopping City Mall, iar alta în zona sediului ISU Gorj.

Scopul proiectului

Proiectul ar urma să reziste prin banii obţinuţi din închirierea bicicletelor, urmând a fi stabilită o taxă. De asemenea, va fi atrasă publicitate pe suportul de la bicicletă, dar şi pe vestele care vor fi oferite celor care închiriază bicicletele. „Cu o parte din banii obţinuţi pe taxa de închiriere a bicicletelor şi din contractele de reclamă se va asigura mentenanţa bicicletelor, iar restul vor fi investiţi în: promovarea proiectului; acţiuni de ecologizare, împăduriri etc; dezvoltarea proiectului prin creşterea numărului de biciclete şi înfiinţarea de noi staţii. De asemenea se va urmări organizarea de campanii şi acţiuni pe teme educative, ecologice, culturale, sportive, de sănătate, voluntariat, de către diverse instituţii şi organizaţii din cadrul comunităţii locale şi nu numai. Iniţiatorul acestui proiect – Ionel GÎRDU – cu echipa de voluntari „Voluntar în oraşul meu” şi împreună cu membrii organizaţiei gazdă – Asociaţia PRO CONSULTING 12 – vor desfăşura activităţi şi acţiuni în judeţul Gorj, deplasarea făcându-se cu ajutorul bicicletelor.
Nu în ultimul rând, organizaţia gazdă va încheia de parteneriate cu autorităţi publice locale, în special cu cele cu atribuţii de protecţia mediului (anual am participat la Ziua Mobilităţii organizată împreună cu Agenţia de Protecţia Mediului Gorj) şi cu instituţii de învăţământ, pentru organizarea unor evenimente publice, deplasarea făcându-se cu bicicletele. Considerăm că sunt întrunite premisele pentru dezvoltarea proiectului prin creşterea numărului de biciclete şi a staţiilor pentru închirierea lor, în acest fel fiind asigurată sustenabilitatea proiectului pe o perioadă lungă de timp, producând schimbări în bine pentru din ce în ce mai mulţi cetăţeni ai comunităţii locale”, au arătat iniţiatorii proiectului.