“Majoritatea lucrărilor la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, desfăşurate pe proiectul european, sunt finalizate. Ieri, am semnat ultima situaţie de plată de 5.375.245 de lei. Cu această situaţie, facem decontări de 20.110.000 lei. Ne rămân de decontat undeva la  689.000 de lei, bani pe care îi vom plăti din bugetul Consiliului JUdeţean şi-i vom recupera de la Comisia Europeană pe o procedură care e ceva mai lungă. Lucrurile merg bine, se lucrează intens la amenajarea pârâului Tudorel şi, în maxim 10 zile, vom avea toate lucrările gata şi, în maxim 10-12 zile, vom avea gata lucrările de amenajare a parcării exterioare, dalare de şanţuri, lucrări aferente clădirii palatului, zidurilor palatului şi drumului judeţean. Inaugurarea rămâne pe 29 noiembrie”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

Autorităţile au trecut la amenajarea pârâului Tudorel, din zona învecinată ansamblului brâncovenesc – prin lucrări de salubrizare, igienizare şi amenajarea unei punţi pietonale peste pârâu. De asemenea, a început amenajarea unei parcări în zona Ansamblului Brâncovenesc, pe latura din faţă şi zona laterală, pe o suprafaţă de 1.000 m². Parcarea va deservi atât autoturismele de tonaj mic, cât şi autocarele turistice.
În ce priveşte lucrările conexe, în zonă se realizează marcaje şi semnalizări atât pentru buna desfăşurare a traficului rutier, cât şi în sprijinul turiştilor (în scopul informării publicului despre căile de acces către zona Ansamblului Brâncovenesc de la Potlogi).
Contractul de execuţie pentru proiectul „Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/ modernizarea infrastructurilor conexe, din zona Ansamblului brâncovenesc Potlogi”, a fost semnat, anul trecut, în luna iulie. Valoarea contractului este de peste 21 de milioane de lei.
Contractul a fost semnat de Adrian Ţuţuianu şi directorul firmei câştigătoare, „Paulus SRL”, din Ploieşti.
Complexul Brâncovenesc de la Potlogi este considerat monument istoric de importanţă naţională, fiind reprezentativ pentru arhitectura rezidenţială a sfârşitului de secol XVII. Cu o suprafaţă construită de 3.400 de metri pătraţi şi o curte de 23.000 de metri pătraţi, ansamblul se afla, înainte de începerea lucrărilor de reabilitare, într-o stare avansată de degradare, palatul prezentând fisuri pronunţate la nivelul structurii, arcelor, uşilor şi ferestrelor.