Doi fraţi canadieni au fost oaspeţii Contelui Dracula. Aceştia au câştigat un concurs, iar premiul a fost o noapte în castelul Bran, unde nu a mai dormit nimeni de şapte decenii.

 Nimeni nu a dormit la Castelul Bran de 70 de ani Doi fraţi canadieni au trăit aventura vieţii. Aceştia au venit tocmai în România ca să petreacă noaptea de Halloween în Castelul Bran din Transilvania. A fost pentru prima dată în ultimii 70 de ani când cineva a dormit în locuinţa lui Dracula

Tami Varma, organizator de evenimente, şi fratele ei, Robin, student la medicină, au câştigat concursul organizat de platforma Airbnb, la care peste 88.000 de oameni din toată lumea au încercat să obţină şansa de a dormi în Castelul Bran din România, scrie stltoday.com.

Cei doi sunt nepoţii lui Devendra P. Varma, un căutător de poveşti gotice şi un expert în tainele vampirilor, care a vizitat la rândul său castelul în 1971. Tami si Robin au câştigat concursul răspunzând la intrebarea: „Ce i-ai spune lui Dracula dacă te-ai întalni cu el?“. Ei au explicat, pe scurt, că bunicul lor, expert în literatură gotică, le-a transmis pasiunea pentru poveşti misterioase. „Am face orice să fim invitaţi în castelul vampirului care l-a inspirat“, au spus aceştia.

Întâmpinaţi de strănepotul lui Bram Stoker

Cei doi câştigători au sosit la amurg într-o trăsură trasă de doi cai negri, fiind întâmpinaţi de Dacre Stoker, strănepotul faimosului scriitor Bram Stoker, autorul romanului „Dracula“. „Bine aţi venit în casa mea! Intraţi liniştiţi. Mergeţi în condiţii de siguranţă şi lasaţi să iasă la suprafaţă fericirea care vă aduce!“, a spus acesta, repetând cuvintele celebre ale contelui.

FOTO thetruth24.ne 

Atmosfera a fost îmbogăţită de ninsoarea slabă care a căzut peste castelul construit în secolul al XIV-lea, unde se crede că a rămas sufletul lui Vlad Ţepeş, domnitorul care a inspirat romanul lui Bram Stoker.

Cei doi au mers mai târziu să ia masa, bucatele fiind pregătite exact ca în cina descrisă în romanul de groază din 1987. Au mâncat papricash de pui, celebrele brânzeturi transilvănene afumate, şi au fost serviţi cu ţuică de prune şi coacăze negre.

Fără argint şi ustoroi în castel

Câştigătorii au avut de respectat şi câteva reguli, cum ar fi să nu aducă usturoi sau argint cu ei, să nu aşeze tacâmurile în forma crucii, să închidă toate perdele înainte de răsărit şi să nu-şi facă selfie în oglindă.

Noaptea au petrecut-o în două sicrie de culoare roşie, cu gândul la apariţia Contelui Dracula.

FOTO thetruth24.ne