Astăzi, 31 martie 2017, ora 12.00,  Castelul Bran a făcut primul pas în Tunelul Timpului. S-a deschis șantierul acestui proiect ambițios, care pune tehnologia mileniului al III-lea în slujba unui castel vechi de 640 de ani. Cadou al Castelului Bran pentru vizitatorii săi, la împlinirea a 640 de ani de la prima atestare documentară, Tunelul Timpului face legătura între acum și atunci, printr-o călătorie fantastică, într-un spectacol multi-media unic în Europa.

Drumul personal al Reginei Maria s-a redeschis, astfel, după 70 de ani, pentru a aparține iubitorilor de istorie. La începutul secolului trecut, în vechea fântână din curtea interioară a castelului a fost montat un lift electric, iar la baza fântânii a fost săpat un tunel orizontal în stâncă, realizându-se legătura cu Parcul Regal al reşedinţei.


Caseta timpului, care va fi zidită în inima Tunelului, conține moneda de aur cu însemnele Coroanei Regale, o cruciuliță de la Ierusalim și o scrisoare pentru posteritate, cu semnăturile tuturor celor prezenți la deschiderea șantierului. Caseta stă mărturie dragostei, devotamentului și respectului pe care cei de astăzi, asemeni celor de ieri, l-au purtat frumosului și enigmaticului Castel Bran!
La deschiderea șantierului au participat, printre alții, administratorii Castelului Bran, arhitecții și inginerii implicați în ambițiosul proiect, directorul Comisiei Județene pentru Cultură, doamna Ruxandra Ștefan, președintele Consiliului Județean Brașov, domnul Adrian Ioan Veștea, primarul comunei Bran, Rareș Rădăcină, viceprimarul comunei Bran, Nicolae Nilă.

Mai multe despre restaurare aici