Londra, capitala Marii Britanii, este un imens oras cultural, cu numeroase obiective turistice deosebite care o face sa fie diferita de restul Europei. Cum sa o vizitati intr-un city break? Aflati chiar acum!

Pe cat de laudat este acest oras, pe atat este de scump. Trebuie sa goliti pusculita cu totul daca vreti sa vedeti cat mai multe obiective. In primul rand, metroul si trenul sunt foarte scumpe – abonamentul la metrou pentru o zi in Londra este echivalentul unui abonament pentru o luna in Bucuresti. In al doilea rand, intrarile la orice obiectiv turistic costa in jur de 19 lire sterline, iar studentii au doar 2-3 lire reducere.

Prima zi

Deoarece in prima zi in general suntem obositi de pe drum, nu intentionam sa ne indepartam foarte mult de hotel sau cu atat mai mult sa vizitam, asa ca va puteti plimba prin imprejurimi, sa intrati in spiritul londonez si sa va familiarizati cu zona. Seara puteti opta sa luati metroul si sa va dati jos la statia Westminster unde va puteti bucura de un peisaj minunat dat de catre luminile din acea zona. Acolo puteti vedea Palatul Westminster, Big Ben si London Eye. Acestea nu pot fi vizitate seara, deci va trebui sa va intoarceti si a doua zi.

 

A doua zi

Daca va treziti devreme, la Palatul Buckingham garzile cu bine-cunoscutele tunici rosii si caciuli inalte din blana de urs se schimba la ora 11:30. Din pacate acea zona va fi plina de oameni si va trebui sa fiti norocosi pentru a prinde un loc langa gardul palatului si a vedea intreaga rutina. La final, mergeti sa vizitati palatul, este imens si cu un design deosebit. Nu veti putea vedea decat o parte, vizitele in general sunt permise in lunile august si septembrie la salile de receptie si galeria reginei, exceptie grajdurile regale care sunt deschise pe perioade mai lungi de timp. La finalul turului veti iesi in gradina palatului, o oaza de vegetatie salbatica care cuprinde chiar si un lac.

De la palatul Buckingham luati metroul si mergeti mai departe spre Tower Hill, unde veti descoperi arsenalul orasului, Bijuteriile Coroanei, o menajerie si Monetaria Regala. Desemenea aici veti gasi si Podul Londrei cu un design absolut unic si spectaculos.

Dupa o zi lunga, va puteti petrece seara in unul dintre cele mai cunoscute cartiere din Londra, Soho, unde va puteti plimba prin Piata Trafalgar , Piata Soho, puteti face si o mica sesiune de shopping, dupa care va puteti opri la unul dintre faimoasele baruri sau reustaurante pentru o seara de neuitat.

 

Buckingham PalaceBuckingham PalaceBuckingham PalaceTower BridgeTower Hill

A treia zi

Iata ca a venit si ultima zi in care ne putem bucura de viata Londoneza, asa ca haideti sa nu o irosim! Mergem din nou la Westminster, unde de aceasta data putem intra sa vizitam Palatul Parlamentului si Westminster Abbey.

Dupa masa de pranz, ne dedicam ziua shopping-ului si mergem catre celebra Oxford Street, o strada lunga care cuprinde peste 300 de magazine, e imposibil sa nu cumperi ceva! Iar daca doriti lucruri scumpe si de lux, puteti opta pentru magazinul Harrods, care se afla la numai cinci minute de statia de metrou Knightsbridge.

Westminster Oxford Street

The time is out! este timpul pentru bagaje si despartire, insa nu va intristati, mai aveti multe de vazut si cu siguranta va veti intoarce.